Koliko vode trebamo piti dnevno?

Poznato je da je pitka voda potrebna ljudskom organizmu kako bi normalno funkcionirao i izbjegao dehidraciju.

Količina tekućine koju moramo unijeti u organizam svaki dan ovisi o temperaturi, tjelesnoj aktivnosti, dobi, spolu i tjelesnoj masi. Europska agencija za sigurnost prehrambenih proizvoda (EFSA) preporučuje unos od 2,5 litara vode za muškarce i 2,0 litara vode za žene dnevno. Od toga bi 70-80 % dnevnog unosa vode trebalo doći iz pića, a preostalih 20-30% iz hrane. Žene bi stoga trebale piti osam čaša po 200ml, a muškarci deset čaša po 200ml tekućine dnevno.

Budući da ne sadrži šećer, kalorije ili aditive, voda bi trebala biti naš prvi odabir prilikom izbora pića.

Potrebna količina vode za djecu

Iako je voda jedan od najvažnijih osnovnih nutrijenata koje tijelo zahtijeva, mnogo djece ne pije dovoljno vode sukladno svojoj dobi i razini svoje aktivnosti. Konzumacija dovoljne količine vode tokom dana u školi ima mnoge pozitivne rezultate. To uključuje pomoć u prevenciji od kratkotrajnih i dugotrajnih problema sa zdravljem. Pristup svježoj, rashlađenoj vodi za piće tijekom cijelog dana te njena higijenska konzumacija nužna je kako bi se održala hidratacija i zaštitilo zdravlje. Kako bi potakli djecu i mlade ljude u školama da piju dovoljnu količinu vode, konzumacija mora biti jednostavna, ugodna i besplatna.

POU (Point of use) aparati za vodu koji se spajaju na vodovodnu mrežu pokazali su se najboljim rješenjem.

Učenici su bolje koncentracije kada nisu ometani problemom dehidracije u vidu žeđi i umora.

Osiguravanje jednostavnog pristupa vodi i edukacija o važnosti konzumacije vode tijekom dana važna je uloga škola i njihovih djelatnika u promociji boljeg zdravlja i zdrave okoline za učenje.

 

Zadovoljite potrebe vašeg organizma i popijte svojih osam čaša dnevno uz Vitalisove aparate za vodu.

 

Zapratite nas već danas na našim Facebook i LinkedIn stranicama!